20 januari 2018
16:00

Sollentuna Norrviken P04

Referat: Bele Barkarby - Sollentuna Norrviken P04 4-2

Återigen elvamanna-match på Järfällavallen denna kylslagna Januarieftermiddag. Motståndet stod Sollentuna P04 för. Vi spelade 3x25 pga just kylan som var närmre tio minusgrader. Inför matchen valde vi att göra en del förändringar mot föregående helg i vår formation, vi prövade att spela 4-3-3 med höga utgångspositioner på forwards, och det föll väldigt bra ut denna match till skillnad mot förra helgen då vi spelade 3-5-2. Det är trots allt första året på elvamanna för alla och det gäller för oss ledare att vara tydliga med våra instruktioner och idéer hur vi vill spela fotboll, och framförallt oss förbereda oss väl inför det som komma skall under säsongen med turneringar på elvamanna och även seriespel 2019.
Nog om det, matchen startade i ett relativt bra tempo från BBFF, flertalet fina aktioner från mittfältet som kunde låsa fast bollen högt upp i plan, och det var efter just hög press i sista tredjedelen som vi lyckades sno åt oss bollen och göra 1-0 genom Alvin som enkelt kunde rulla in bollen. Sista fem minuterna i första halvlek tappar vi boll på fel ställen i banan och låter därför Sollentuna ta över mer och mer, pausvilan kom därför lägligt.

I halvtid pratar vi om att vi måste få mer rörelse på våra centrala mittfältare i uppspelsfasen och vi gör en väldigt bra halvlek och går ifrån till 3-1 efter mål av Maximus och Noel. Deras mål sker på en fast situation som går förbi alla försvarare och studsar in i bortre burgaveln, snopet, men vi har inte gått igenom fasta situationer defensivt än, så förhoppningsvis kan det bara bli bättre.

Inför tredje halvleken så märker vi att Sollentuna vill kliva på ännu högre upp och nästintill spela helplanspress, vi går ut med tydliga direktiv att vi vill försvara oss med våra sju spelare hemåt, och stanna högt med våra tre forwards. Ironiskt nog gör Sollentuna mål direkt på en frispark i ytterzon som en omarkerad spelare kan peta in från 2 meter bakom Ludde i mål.
Sollentuna fortsätter nu med sin smått tankelösa helplanspress och det är bara en tidsfråga innan vi kommer avgöra matchen. Som väntat så friställer sedan Hasar Noel som kommer fri från halva plan tillsammans med Berk och Maximus (3-0) och rullar enkelt in bollen till 4-2. Sollentuna drar ner på sin press och faller hemåt och är aningen trötta.

En eloge till Sollentuna som hela tiden försökte spela med hög press, och samtidigt en eloge till BBFF som endast 12 år gamla mot ett lag som är ett år äldre och två huvuden större på vissa håll, inte gnäller när det smäller i duellerna, och framförallt försöker spela en trevlig fotboll, längs marken hela vägen från Ludde i målet till forwards. Vi kommer fortsätta att jobba vidare med detta och nu väntar ny match nästa helg, motstånd ej klart än, men vi återkommer!